Mestring - Dette kan du

Skal du fremstå som en troverdig «grinete gammel gubbe» må du overbevise.

Utgangspunktet ditt må være at «du kan alt». Smør godt på, og tøy sannhet og logikk. Bruk utsagn som overgår alles forventninger. Du er som regel uten støtte så bruk argumentasjon som vanskelig kan kontrolleres og dermed blir vanskelig å motsi. Du vet best. Bruk av overkjøring vil alltid gi best effekt, framfor «ydmyk og vennlig kommunikasjon».

Bruk dine prestasjoner for det de er verdt. Det vil være vanskelig å bevise om de er sanne eller ikke. Ingen har forventinger om at du skal bevise bragder som er gjort i forrige årtusen. Det er heller ikke ditt ansvar å bevise prestasjonene dine.

Møt personer du kan argumentere mot regelmessig. Dette betyr at du kan framstå som en mester uten at noen forstår at du egentlig er en skrytepave. Om de forstår det spiller da heller ingen som helst rolle. Når du starter argument-rekken, vil du finne at regelmessig monolog med motstanderen din er i ferd med å gjøre ham til en «meningsfelle». Målet er at «meningsfellen» din begynner å tro på deg og støtte deg i argumentasjon, løsninger og mål. Ikke hold tilbake. Du vet hva du har gjort. Tøy fakta, data og sannheten i dine formidlinger.

Heng med de «kule gamlingene». Hvem er ansett å ha de syrligste kommentarene? Bli gjenkjent ved å bli sett sammen med beryktede grinebitere, «topp-artister» når det gjelder å komme opp med «surmaga utsagn» og pensjonerte personer som «er noe», eller i det minste «var noe». Med andre ord: Gamle «surpumper».

Ikke la frykt eller «nidord» stoppe deg fra å småsnakke om noe eller noen negativt og nedlatende i venterommet på NAV eller i andre sosiale sammenhenger. Ja, ja. Sosiale samlinger blir vel mest begravelser framover da, men bruk enhver arena til å bygge relasjoner. Nå snakker vi ikke om langvarige relasjoner lenger. Bare relasjoner. Spar derfor ikke den syrlige kommentaren til neste gang.

Men det går fortsatt an å bli et kjent ansikt. Og husk at «drittsekker» huskes lenger enn «joviale bestefedre».

Det er du som vet «hvor David kjøpte ølet».
Del en historie

Har du en historie, bilder eller lignende fra perioden 1960-1999 som passer med innholdet på disse sidene? Bruk gjerne koblingen under.

ADVARSEL:

Dette WEB-området inneholder en blanding av fakta og dårlig humor. Om du ikke så dette ved første blikk - gå tilbake til start ved å klikke her: