Sikre strategier for å unngå middelmådighet

Hva er nå hemmeligheten bak det å fremstå som en grinete gammel gubbe? Skal man lykkes i dette uten å være et naturtalent på området må man ha basiskunnskap, likegyldighet for andre enn seg og sitt, og ikke minst alltid ha en syrlig eller negativ kommentar på lager. Dette vil kreve omstilling for de fleste av oss.

Bruk derfor mye tid på å planlegge strategier som kan feie bort ethvert saklig og usaklig argument slik at du kan gå seirende ut av enhver diskusjon med bruk av negativ argumentasjon. Husk at i årene som kommer vil du, som pensjonist, få bedre og bedre tid til å øve på dette. Universelle og forutinntatte meninger og meningsløsheter kan du tilpasse inn i, og bruke til å sabotere de fleste diskusjoner.

Ikke bruk energi på å forstå hva som er motstandernes argumenterer før du gjør deg opp din mening. Har du høreapparat så slå det av. Gyv energisk på med dine på forhånd inntatte, og gjerne innøvde meninger. Hvis omgivelsene ikke har gitt uttrykk for en mening, fyr løs og ty gjerne til ekstremiteter. Du blir ikke lagt merke til om du «krysser gaten i en folkemengde». Høy «kølleføring» må til.

Vær gjerrig med å gi ros eller positiv tilbakemelding til andre. Du skal definitivt holde ære og annerkjennelse for deg selv så langt det er mulig. – Og det er det som regel. Bekymre deg ikke. Det du får av irriterte tilbakemeldinger i dag vil neppe være mer enn en fotnote nederst i cerebellummen på de menneskene du omgir deg med når dagen er over. Dessverre.

Vær defensiv om egne feil. De finnes nemlig ikke. Og unngå å innrømme noe som helst i svake øyeblikk. Husk at mennesker har tidd før deg. Selv gjennom tortur. Innrømmelser er verre enn en dødssynd. Feil og skyld fordeles på omgivelsene. Hvis du ikke har en svak sjel som kan ta støyten, da. I så fall, ta ham eller henne systematisk og hver gang. Se alltid etter noen andre å skylde på. Klandre dem bak deres rygg også hvis det er naturlig. Bry deg ikke om de finner ut om det. Verden er full av sladder og bakvaskelser og du har en plikt til å bidra, ikke sant? Du formidler bare din oppfatning.

Følg med. Hvis dine forutinntatte meninger faller inn i tråd med hva alle andre mener, ja, da er du i ferd med å bli en «grå mus». Grinete gamle gubber er ikke grå mus! Ha alltid en plan B.

Trives du ikke i dine omgivelser? Spiller ingen rolle. Klag på det når du treffer andre. Vantrivsel gjør klagen mer ekte og berettiget. Klag for den saks skyld også på det miljøet du til enhver tid er i. Og føler du plutselig at trivsel og velvære kommer sigende innpå deg… Klag bare på hvor ille du hadde det i går.

Vær flittig avvisende til nye ideer fra venner, kjente og andre. Hvis ingen har tenkt på det allerede så kan det bare bety at det ikke vil fungere. Proklamer høylytt at «dette går til helvete». Og når det gjør det, ja da kan du med enda høyere stemme proklamere: «Hva sa jeg»!

Altså. Drep nye Ideer. Saklig eller usaklig, det meste er prøvd før uten hell. Og er det uprøvd mangler den erfaring. Nye ideer fungerer ikke ..... før de gjør. Og det vil innebære at du har muligheten til å overbringe ditt negative syn på saken i en veloverveid innpakking. Det opprinnelige konseptet til ideen avgår hurtig med døden. Med en tydelig negativ argumentasjon kan enhver idé bli drept i god tid før den får muligheten til å vokse seg til suksess.

En annen strategi kan være som følger: Støtt ideenes opphav selv om hans eller hennes tanker er umodne og neppe gjennomførbare. Få han eller henne til å gjøre eller si ting du aldri ville tillate andre å gjøre eller si. Jeg mener, lokk personen(e) langt ut på tynn is, og når personen(e) ikke lenger kan svømme i land, så lar du isen briste. Du gjør nå en helomvending i din argumentasjon og lar han eller henne synke til bunns (for denne gang). Helst med en litt hånlig sluttreplikk for å drepe trangen til å komme med flere forslag.

Du må derimot gi folk anerkjennelse når tilhørerne er i ferd med å forlate selskapet ditt . Du er tross alt avhengig av et visst publikum. Dette vil igjen holde selskapet sammen på kort sikt, og sørge for at selskapet ditt føler seg vel igjen. Men bare for en kort stund, ikke sant?

Ha gjerne kontakt med mennesker som er akkurat som deg. Det kan være enklere på den måten.
Ingen overraskelser, ingen rotete ulike perspektiver, flere felles interesser å snakke om. Vær bare klar over at dette kan bli kjedelig i lengden, men du vet allerede nå hvordan du skal løse det.

Husk bare at alle utenom din sfære er talentløse. Disse er i besittelse av talentløshet som varierer i forhold til sine ulike «kunnskapsområder».

Noen ganger må vi «gå for det» og ta «reell risiko». Det kan komme situasjoner hvor du må spille for «ikke å tape», kanskje på grunn av familieforpliktelser eller andre bånd du er forpliktet til å ta vare på. Men, du må unngå for mange av disse hvis du skal fylle rollen din som «grinete gammel gubbe» med troverdighet. Plutselig er det du som kommer med uoverveide og konstruktive ideer. Da er gode råd dyre. Gå umiddelbart til feilsøkingsmanualen. Før du aner ordet av det befinner deg plutselig i rollen som en snill og koselig bestefar.
Del en historie

Har du en historie, bilder eller lignende fra perioden 1960-1999 som passer med innholdet på disse sidene? Bruk gjerne koblingen under.

ADVARSEL:

Dette WEB-området inneholder en blanding av fakta og dårlig humor. Om du ikke så dette ved første blikk - gå tilbake til start ved å klikke her: