Vennskap

Vi som i hovedsak omtales, der vi omtales i denne teksten, altså der teksten ikke omtaler noe annet enn oss, ble kjent i en periode fra ti-tolv-tretten til sytten-atten års alder. Vi har en felles fortid som naboer, messingblåsere, treningskamerater, skolekamerater, rabagaster, bandmusikere og utforskere av utelivet, nattlivet, forskning på alkoholens påvirkning på kropp og sinn, og livet forøvrig. Det nærmer seg dermed at noen av oss har kjent hverandre i et halvt århundre, og det utrolige er at vi har greid å holde kontakten i alle disse årene.

«Laget», i lærerinnelagets hus, eller «Teach Inn». Her startet utelivskarrieren. I hvert fall etter at vi begynte å våge oss ut fra drabantbyen og ned til hovedstadens sentrum. Her skubbet vi eksemplarer av det motsatte kjønn rundt på dansegulvet i mer eller helst mindre vellykkede sjekkeforsøk. Kroppsmaskineriet gikk fortsatt på øl.

Banken
Bilde: Hjørnet av Bogstadveien og Industrigata. «Banken», Industrigata 36 var bortenfor det skyggefulle området t.v.

En naturlig videreutvikling fra «Laget» var avansementet til «Banken» i Industrigata 36, nær Majorstua. Her var stilen noenlunde den samme, men klientellet var som vi hadde blitt – noen år eldre. Levende musikk – eller som vi senere betegnet det: «enkel musikk og enkle mennesker». Med andre ord musikk som vi i større eller mindre grad kunne «subbe rundt» i takt til.

I motsetning til hvordan dagens uteliv fungerer så stilte vi trofast opp så snart dørene åpnet, fant «stambordet» i hjørnet til venstre for scenen og dro fram lerka med nybrent kvalitetsvare som ble blandet ut i kaffe. Kroppen gikk ikke lenger på øl alene.
Vi ble «tatt på fersken» noen ganger, men det var sannsynligvis for å markere at etablissementet visste hva vi bedrev og blandet i kaffekoppene under bordkanten. Regelmessige som vi var, og susete av kaffe? Vi var nok enkle å avsløre. Men som stamgjester møtte vi allikevel alskens velvilje – og fikk alltid tomflasken tilbake slik at vi hadde noe å ha spriten på neste helg.
Del en historie

Har du en historie, bilder eller lignende fra perioden 1960-1999 som passer med innholdet på disse sidene? Bruk gjerne koblingen under.

ADVARSEL:

Dette WEB-området inneholder en blanding av fakta og dårlig humor. Om du ikke så dette ved første blikk - gå tilbake til start ved å klikke her: