Året 1978

Den da 22 år gamle Securitasvakten «Benny Bankboks» var på jobb i Christiania Bank og Kreditkasses filial i Rosenkrantz' gate en søndag i mars 1978. Sikkerhetssystemene var midlertidig utkoblet på grunn av ombygging. Han var alene, og oppdaget at det var enkelt å bryte opp bankboksene i hvelvet. Han tømte rundt 150 bokser og ble til slutt dømt for tyveri av 1 250 000 kr.
I løpet av «arbeidsdagen» fikk han lånt et pass, reiste til København med tog og meldte fra til vaktsentralen pr. telefon om at alt var i orden. Han reiste videre til Sveits med fly hvor han fikk opprettet bankkonto og vekslet om pengene fra tyveriet. Han dro videre til Brasil og investerte pengene i ulike virksomheter uten hell. Han måtte til slutt returnere til Norge. Pengelens, og etter eget utsagn, for å ta sin straff.

Dette er hendelser:
Grinete Gamle Gubber

Del en historie

Har du en historie, bilder eller lignende fra perioden 1960-1999 som passer med innholdet på disse sidene? Bruk gjerne koblingen under.

ADVARSEL:

Dette WEB-området inneholder en blanding av fakta og dårlig humor. Om du ikke så dette ved første blikk - gå tilbake til start ved å klikke her: