Noe om Kjell – og kanskje Nils

Ain't she sweet? See her walking down that street.
Yes, I ask you very confidentially, ain't she sweet?
Ain't she nice? Look her over once or twice.
Yes, I ask you very confidentially, ain't she nice?

Husker du denne, Kjell?

I en sen nattetime kunne det godt skje at “mr K” slo seg løs med Milton Ager’s melodi og Jack Yellen’s tekst fra 1927.
(Klassikeren «Ain't She Sweet» ble også innspilt av The Beatles med John Lennon som ledesanger og Pete Best som trommeslager i juni 1961,og Tomas Drefvelin har skrevet en norsk tekst med tittelen «Hun er svett» som er utgitt på CD’en «Her om dagen i Lagunen» av Rex Rudi i 1999. Her er mye å forske på for den som vil).

Kjell hadde Opel Rekord. Den var neppe bedre enn bilene vi andre fartet rundt i, og en vinterdag vi skulle ut på tur sluttet varmeapparatet i Opelen å virke. Med full bil der alle som en skrapte is innvendig ble dette bare «gnidd inn» med at de som satt i en Amazon «svettet» der de satt i bare T-trøya. Å «gni det inn» var noe denne gjengen gjorde så ofte som mulig.
– Og det var det. Ja, ofte mulighet til.

Det var Nils som først ble kjent med Kjell. På gymnaset. Kjell har vært vrien å finne noe «kompromitterende» om, men et rykte har fortalt følgende historie.

Og dette forfatterskapet går aldri langt i å beskytte sine kilder…

: Nils og Kjell var på tur i Hallingdal. Dette var i og for seg ikke noe uvanlig, men på denne turen havnet de to unge menn, av uvisse årsaker, på Ål. Og «that’s not all»! Men derimot noko noko uvanlig.

På Ål kom de i snakk med to unge mennesker av motsatt kjønn av seg selv. Disse ble overtalt til å bli med på «Ellingsbråtan» – altså til Nesbyen. Dette var i seg selv også nokså uvanlig og til og med verd å beskrive i seg selv, men dette er heller ikke poenget.

De to «småpiker» måtte bare hjemom å…
Ja, hente, fikse, ordne og så videre. Melde fra hvor de hadde tenkt å gå, for eksempel.

De to unge helter sto ved bilen og ventet da jorden begynte å beve. Himmelen ble svart. Fuglene tiet. En enorm skikkelse kom mot dem og bare vokste i størrelse og omfang.

Mora!

Jøtner, troll og dovregubber ble pygmeer i forhold til dette berget som kom dundrende nedover fra huset og mot de to håpefulle ved bilen.

Den unge Kjell reddet seg raskt inn i bilen. Låste alle dørene omhyggelig, men gløttet så lite som mulig på vinduet slik at det kunne føres en slags samtale med «berget» gjennom vindussprekken.

«I må da få se hva slags følk i sender jentene med», sa mora til den bleke forskremte ungdommen i bilen. Og guttene må ha gjort et godt inntrykk for jentene fikk være med til Nesbyen. Det sier i alle fall ryktet.

Ryktet sier ikke noe om hvordan Nils oppførte seg under dette «trusselbildet». Kanskje finns en kilde som kan si noe om dette ved en senere anledning?

Kven kveit? Den som las får sjå…
Del en historie

Har du en historie, bilder eller lignende fra perioden 1960-1999 som passer med innholdet på disse sidene? Bruk gjerne koblingen under.

ADVARSEL:

Dette WEB-området inneholder en blanding av fakta og dårlig humor. Om du ikke så dette ved første blikk - gå tilbake til start ved å klikke her: